Kerstknutselen

Sinterklaas

In de klas hebben we heel leuk gewerkt met letters en cijfers in het thema van Sinterklaas. In een werkboekje hebben ze verschillende opdrachten gemaakt en met klei pepernoten geteld. 

Culturele avond

Een impressie van de kunstwerken tijdens de culturele avond

Op weg naar Italië

De kinderen van groep 1/2a zijn op weg naar Italië. Er worden plaatjes bekeken, er worden kralenplankwerkjes gemaakt en de Italiaanse woorden kunnen wij na stempelen of naschrijven. De juf vertelt ook veel over Italië. Ze vertelt bv. dat je beroemde gebouwen zoals het Colosseum en de toren van Pisa kunt bewonderen in Italië.  En de allerlekkerste pasta’s en spaghetti eet je in Italië. Eén van de beroemdste vulkanen in Italië staat op het eiland Sicilië. 

De honderd talen van het kind

De kinderen van groep 1-2 a maken tekeningen bij het thema; ‘de honderd talen van het kind’. Wat wil je leren? Wat weet je allemaal al? Welk onderwerp is heel belangrijk bij dit thema? Deze vragen kwamen daarbij aan bod. 

De letter van de week

In groep 1-2 werken wij aan de letter van de week. Steeds komt een letter aan bod. Wij maken woorden met die letter, wij kunnen die letter knutselen en wij kunnen die letter neerleggen op de kralenplank. Aan het eind van het schooljaar kunnen wij bijna alle letters herkennen en benoemen.