Spiegelen

Deze week stond “spiegelen” bij ons in de kleutergroep centraal. Naast het experimenteren met spiegels gingen wij op de mat spiegelen met stokjes. 
 wij hebben de overgang van een geel blad gebruikt. Aan de ene kant legt het kind een stokje en aan de andere kant legt een vriendje hetzelfde figuur in spiegelbeeld na. Natuurlijk mogen ze naderhand zelf met de spiegel controleren of het klopt. Wat was dit geweldig. 

Werken/bouwen met kosteloos materiaal

Wij zien dat kinderen meer ontdekken, uitgedaagd worden en hun eigen creativiteit gebruiken door middel van het spelen en ontdekken met kosteloos materiaal. In onze klas zijn de mooiste creaties ontstaan. 

Kerstknutselen

Sinterklaas

In de klas hebben we heel leuk gewerkt met letters en cijfers in het thema van Sinterklaas. In een werkboekje hebben ze verschillende opdrachten gemaakt en met klei pepernoten geteld. 

Culturele avond

Een impressie van de kunstwerken tijdens de culturele avond

Op weg naar Italië

De kinderen van groep 1/2a zijn op weg naar Italië. Er worden plaatjes bekeken, er worden kralenplankwerkjes gemaakt en de Italiaanse woorden kunnen wij na stempelen of naschrijven. De juf vertelt ook veel over Italië. Ze vertelt bv. dat je beroemde gebouwen zoals het Colosseum en de toren van Pisa kunt bewonderen in Italië.  En de allerlekkerste pasta’s en spaghetti eet je in Italië. Eén van de beroemdste vulkanen in Italië staat op het eiland Sicilië. 

De honderd talen van het kind

De kinderen van groep 1-2 a maken tekeningen bij het thema; ‘de honderd talen van het kind’. Wat wil je leren? Wat weet je allemaal al? Welk onderwerp is heel belangrijk bij dit thema? Deze vragen kwamen daarbij aan bod. 

De letter van de week

In groep 1-2 werken wij aan de letter van de week. Steeds komt een letter aan bod. Wij maken woorden met die letter, wij kunnen die letter knutselen en wij kunnen die letter neerleggen op de kralenplank. Aan het eind van het schooljaar kunnen wij bijna alle letters herkennen en benoemen.