Rekenmuizen

 
Juf Saskia had vorige week ook een andere verrassing mee, namelijk de rekenmuizen. Die wonen in een speciaal voor hen gemaakt holletje, gezellig bij ons in de klas Ook hier kunnen we mee rekenen. Bijvoorbeeld de staartjes leggen van kort naar lang. Of evenveel bloemen als strepen op de muizen zoeken. Het sluit ook aan bij het project van Kleuteruniversiteit ‘Elmer’, een project over kleuren. Kinderen uit onze groep werken ook met de getalkaartjes van 1 t/m 20, een aantal kinderen kunnen deze kaartje zelfs op de goede volgorde leggen en naschrijven, knap hoor! 

Project Elmer

Deze week zijn we gestart met het project ‘Elmer’ van kleuteruniversiteit. Elmer is een gekleurde olifant. Hij is anders dan andere olifanten. Het boek staat centraal en het boek wordt ook een aantal keer voorgelezen. Ze hebben bij juf Linda een eigen Elmer gemaakt en gekeken naar kleuren van donker naar licht. Bij juf Saskia stond de kleur grijs centraal. Het ging over groot, klein, dik en dun. We hebben de kudde olifanten in verschillende groepen verdeeld. De kinderen hebben ook met een grijs potlood een olifant nagetekend. De kinderen maken met dit project kennis met verschillende kleuren en samen doen we hier verschillende opdrachten mee. 

Kerstknutselen

Culturele avond

Een impressie van de kunstwerken tijdens de culturele avond

Frankrijk, Eiffeltoren

Tijdens het thema de 100 talen van het kind werken wij over Frankrijk. We hebben op verschillende manieren al de Eiffeltoren gemaakt of getekend. Tijdens techniek gingen we proberen de Eiffeltoren na te bouwen. Sommige kinderen hebben gewoon een hoge toren of een prachtig bouwwerk gemaakt. Knap hoor! 

We zijn lekker gestart

We zijn heerlijk gestart in onze kleutergroep. Heerlijk samen werken en spelen. We genieten enorm van het samen zijn!