Mooie werkjes in groep 2/3

De leerlingen in groep 2-3 kunnen zelfstandig met ontwikkelingsmateriaal hele mooie creaties maken! 

Last van lol

 Bij ons op school hebben we ook gastlessen van het CKB. Bij ons in groep 2-3 werd de les gegeven door juf Virginie. De les ging over emoties en gevoelens. We zijn blij, boos, bang en bedroefd geweest. Het was een dolle boel! 

Sinterklaasopdracht: divergent denken

Bij ons op school werken we ook aan de doelen van divergent denken. In groep 2-3 hebben we een divergente opdracht gemaakt m.b.t. Sinterklaas. De opdracht was: teken Sinterklaas in een ander beroep. Wat hebben we gelachen, wat hebben de kinderen dit mooi bedacht! 

Culturele avond

Een impressie van de kunstwerken tijdens de culturele avond

De honderd talen van groep 2-3

Groep 2-3 heeft tijdens thema 1 ingezoomd op het land Afrika. Het was een echt succes! Geniet van de foto’s. 

Kookatelier

Bij ons op school hebben we ook het kookatelier. We mogen drie keer koken in een groepje met de kookmama’s. We maken een voor-, hoofd- en nagerecht. 
 Ons voorgerecht is een paddenstoel en ons hoofdgerecht is lekkere macaroni!

Wat leren we in groep 2?

In groep 2 maken we mooie werkstukken en al moeilijke werkbladen! We hebben ook gekeken naar patronen. In groep 3 kijken we wat in welke woorden de ‘i’ staat en met rekenen moeten we goed in onze werkboeken werken.

 

 

Een kijkje in onze klas! 

Dat is bijzonder een 2/3! In onze groep zitten twee klassen, namelijk groep 2 en groep 3. 
 Er zijn hoeken gemaakt voor groep 2, zoals een huishoek, een bouwhoek, een stempelhoek en een constructiehoek. Er is ook een kast met allerlei ontwikkelingsmateriaal. In groep 2 werken we in groepjes aan de ronde tafels, voor het zelfstandig werken hebben we teams! In groep 3 werken we ook in teams, maar onze tafels zijn in de vorm van een rechthoek. In groep 3 hebben we ook onze eigen kast met lezen, rekenen en schrijven. Zie je ook al de letter- en cijfermuur in onze klas? Veel plezier met deze kijkfoto’s.