De onderzoeksvraag

Onderzoeksvraag – 100 werelden om te ontdekken. Tijdens het woordveldgesprek bleek dat de kinderen al veel over onze wereld konden benoemen. Landen, continenten, talen, voedsel, bezienswaardigheden, wereldsteden, noem maar op. Na de oriëntatiefase blijkt Egypte enorm de interesse te hebben van de kinderen. De kinderen nemen enthousiast allemaal spulletjes van thuis mee en zijn zelf creatief aan de slag gegaan met het ontwerpen van sarcofagen en maskers voor de farao. Komt u ook kijken op de Culturele Avond 4 november as?

CLS

CLS in groep 3 – Vandaag hebben we Mix & Ruil als KlasBouwer gedaan. Je loopt rond met een kaartje. In dit geval een letter. Ze ontmoeten elkaar d.m.v. een high-five en dan vorm je een tweetal. Je bespreekt samen welke letter ieder heeft en ruilt van letter. Je bedankt elkaar en gaat op zoek naar iemand anders. Het doel van de KlasBouwer is het oefenen van de lesstof, ruimte geven aan de beweegdrang van kinderen en aan het elkaar ontmoeten. Trots op onze kanjers!

Start in groep 3

Het schooljaar is weer begonnen. In groep 3 genieten de kinderen van hun eigen stoel en tafel. Iedereen heeft een mooie nieuwe kleurpotlodendoos en de eerste letters en woordjes hebben ze al geleerd. Er wordt hard gewerkt in de nieuwe schrijf- en rekenboekjes. Zo trots op onze kanjers in groep 3!