Schoolkamp 

 
Wat een heerlijke dagen heeft groep 8 gehad! Donderdag zijn ze met de hele klas naar Akkermans in de Heen gefietst. Daar hebben zij twee activiteiten gedaan, namelijk golfen en kanoën. In de avond een heerlijke barbecue en daarna weer terug op de fiets. De avond stond in het teken van de disco: ‘The Moonlight Party’ en is later afgesloten met een nachtspel in het bos. 
De volgende ochtend hebben ze lekker met elkaar ontbeten en is het kamp later die ochtend rondom het vuurkorf met marshmallows afgesloten. Hieronder wat sfeerplaatjes van de afgelopen dagen. 

Buitenlesdag

 
Terugblik: Vorige week was het nationale buitenlesdag! Groep 8 genoot van het zonnetje en een estafette vorm van spelling buiten. Een leuke en beweeglijke manier van spelling woordjes leren! 

Online kookatelier

Normaal gesproken heeft groep 8 tijdens deze periode het kookatelier op school. Vanwege de lockdown en het thuisonderwijs kon het kookatelier fysiek niet doorgaan. Maar online is er natuurlijk ook veel mogelijk! Met tips en uitleg van juf Sagal, heerlijk koken via Teams. Hmmm, smakelijk!

Sint in groep 8

Vandaag was het dan eindelijk zover! Surprise in groep 8. De kinderen hebben thuis, soms met wat hulp, prachtige surprises gemaakt voor elkaar. Ook de gedichten waren dit jaar extra lang en goed bedacht. We hebben genoten van de surprise dag. 

Voorlezen aan België

Buiten naar binnen halen! Een aantal leerlingen uit groep 8 mochten aan kleuters uit België voorlezen. In deze tijd niet fysiek, maar via Teams. Dat was een bijzondere ervaring! De gesproken taal in België is toch wel een beetje anders dan in Nederland, dat was erg leuk en leerzaam. 

En toen?

En toen… was daar de start van de Kinderboekenweek. In groep 8 hebben we het gehad over het boek ‘Alleen beer mocht mee’ van Vivian den Hollander. Het boek gaat over een meisje wat in Nederlands-Indië woont tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat was de 1e indruk van de voorkant van het boek? Wat was de 2e indruk van het boek? Daarna hebben we een dobbelspel gespeeld over het boek. 

Voorleeswedstrijd

En toen…. Was het dan eindelijk zover! Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd op basisschool Marco Polo. Vijf kanjers uit groep 7 en groep 8 hebben erg goed en duidelijk voorgelezen. Ravi-Thomas, Kjelsie, Emma, Juno en Rosa hebben, ondanks de zenuwen, het publiek meegenomen in mooie en spannende verhalen. Uiteindelijk is Juno gekozen tot winnaar. Gefeliciteerd Juno!

Kijkje in de klas!

Groep 8 is gestart! We hebben allemaal ons eigen plekje, weten waar onze spullen liggen en bereiden ons al goed voor op het voortgezet onderwijs. Wat een spannend jaar! Deze weken gebruiken we om elkaar weer even te ontmoeten en beter te leren kennen. We gebruiken hiervoor structuren van CLS.
Kijken jullie met ons mee?