Musical

Groep 8 is volop bezig met de voorbereidingen voor de musical. Teksten worden geoefend,  dansjes ingestudeerd en de materialen worden bij elkaar gezocht. De leerlingen kwamen nog wat kleding tekort. En daar hebben we een leuke oplossing voor gevonden! Feestkleding365 stelt een bedrag van €50,- beschikbaar waarmee wij via hun website kleding uit kunnen zoeken voor onze musical! Super bedankt hiervoor! Ook feestkleding bestellen? Kijk eens op; www.feestkleding365.nl
De kleding van de leerlingen uit groep 8 is op dinsdagmiddag 2 juli door de gehele school te bewonderen! 


Kookatelier groep 8

Laatste kookatelier in groep 8! Ik geef mijn wereld kleur, ook in mijn eten! We gingen met de hele klas aan de slag met het maken van vrolijke smoothies, kleurrijke pizza’s en gekleurde sandwiches. We hebben van de samenwerking en het gezellig samen eten genoten. Moeders van het kookatelier, bedankt voor jullie hulp! 

Presentatie onderzoeksvraag

De kinderen hebben afgelopen weken hard gewerkt aan de onderzoeksvraag. Vandaag stonden de presentaties op het programma. We zijn meer te weten gekomen over presenteren via Minecraft, de nieuwste mode, operaties bij dieren en turnen op muziek.
 
 

Dilemmadoolhof

Woensdag 27 november zijn groep 7 & 8 naar het Dilemmadoolhof geweest in Bergen op Zoom. We zijn met 2- tallen door het doolhof gegaan. In het doolhof moest je steeds één keuze maken. Je moest op een knopje drukken en dan vertelde ze een kort verhaal. Dan moest je tussen A en B kiezen. Want je moest kiezen wat je in die situatie moest doen. En als je uit het doolhof kwam kregen we een boekje van de juf die je moest invullen over de Tweede Wereldoorlog. Toen iedereen was geweest moesten we samen nog één verhaal horen. Je moest weer op een knopje drukken we een meisje vertelde een verhaal. Het was best wel eng, want ze vroeg of we haar graf wouden aanraken. En dat ze is gesneuveld. Dus dat was best wel eng. Daarna gingen we naar het ereveld waar zo’n 2500 gesneuvelde Canadezen , Joden en één Nederlander lagen. Die dus voor ons zijn overleden. Voor onze vrijheid. Er kwamen veel emoties los en was voor kinderen heel erg interessant. Wij vonden het ook heel interessant en indrukwekkend.

 

Culturele avond

Een impressie van de kunstwerken tijdens de culturele avond

Welkom in Italië

Een aantal leerlingen uit groep 8 doet onderzoek naar de verschillen qua eten en taal tussen Nederland en Italië. Om een goede indruk te krijgen over het Italiaanse eten en de taal hebben zij contact opgenomen met Italiaans restaurant La Grotta. De leerlingen mochten met al hun vragen langskomen en ervaren hoe een echte Italiaanse kok zijn gerechten maakt. De kok bleek een echte Italiaan te zijn, waardoor zij veel over Italië te weten zijn gekomen en zelfs een beetje Italiaans hebben geoefend. In de keuken mochten ze kennis maken met Italiaanse gerechten en mochten ze een eigen pizza maken, dat bleek nog niet zo makkelijk maar wel erg lekker! Benieuwd naar het onderzoek? Kom dan zeker naar de Culturele Avond! 
 La Grotta: Bedankt voor de gastvrijheid en de tijd die jullie namen om de vragen van de leerlingen te beantwoorden! 

Lekker lezen in groep 8!

Een aantal keer per jaar organiseren we een ‘lekker lezen’ week in groep 8. Tijdschrift mee, boek mee, stripboek mee en lezen maar! Heerlijk ontspannen met jouw eigen leesvoer!

Thema 1 in groep 8

In groep 8 zijn we begonnen met het nieuwe thema ‘100 talen van een kind’. We hebben een doos in de klas waar de juf allerlei dingen in had gedaan die met het nieuwe thema te maken hadden. We mochten alle dingen ontdekken en uitproberen. Zo hebben we een tekst gemaakt in braille schrift, hebben we verschillende talen gesproken, gebarentaal bekeken en hebben we de mooiste plaatsen en gebouwen van de wereld bekeken. 
 Volgende week gaan we vanuit deze dag de onderzoeksvraag maken. 

Spelletje in het Engels

Tijdens de Engelse les moesten de leerlingen van groep 8 elkaar opdrachten geven. Waar moeten je
teamgenoten gaan staan? Hoe zeg je dat in het Engels? Het was even wennen en even oefenen maar
het is goed gelukt! Kunnen jullie dit ook in het Engels zeggen?