100 Werelden om te ontdekken

Marco Polo was een ontdekkingsreiziger uit Italië. Hij zag en ontdekte dingen die grote indruk op hem maakten. Zijn belevenissen zijn beschreven in het beroemde boek Il Milione. Zo leerden de Europeanen over het verre oosten en werd Marco Polo beroemd.  

 

Reggio Emilia onderwijs

 

Leren = Ontdekken

Voor kinderen is leren ook een ontdekkingsreis, net als die van Marco Polo. Op de basisschool ontdekken kinderen hoe ze moeten lezen, schrijven en rekenen. Ook vinden ze uit waar hun talenten liggen en welke vaardigheden ze nog moeten ontwikkelen. En niet onbelangrijk, ze leren hoe ze zich binnen een grote groep staande moeten houden. Dit alles door te doen, te denken, te praten en door hun eigen weg te bewandelen.

 

Mogelijkheden en Talenten

Een kind heeft honderd werelden om te ontdekken, honderd werelden om uit te vinden, honderd werelden om van te dromen. Het kind heeft honderd talen om zich uit te drukken en honderd talenten om mee te werken. Eeuwig zonde om deze talenten niet te gebruiken, vinden wij op basisschool Marco Polo. Daarom werken wij volgens de visie van het Reggio Emilia onderwijs. Uitgangspunt is dat kinderen een sterke drang hebben om te weten, te begrijpen en dat zij nieuwsgierig zijn naar de wereld. Ze zijn van nature gericht op communicatie en drukken zich daarbij niet alleen uit in gesproken en geschreven taal, maar ook via mimiek, beweging, dans, drama en muziek.

Positief

Het reggio Emilia onderwijs werpt zijn vruchten af. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze kinderen opvallen door hun inventiviteit en creativiteit. Dat ze een sterk zelfgevoel hebben, goed kunnen samenwerken en open staan voor ideeën van anderen. Verder kunnen ze zich goed concentreren, gaan respectvol om met anderen en halen hoge resultaten in het Voorgezet Onderwijs.